Coming Up

Geen evenementen

Ontvang onze nieuwsbrief

Gezwam rond de Dam 2016

 

 

Carnaval is vroeg, dus ook het Gezwam rond de Dam. Het jaarlijks Flevolands Kampioenschap Buutreednen wordt dit jaar gehouden op zaterdag 30 januari 2016.

 

 

Met ingang van heden is de inschrijving van het Gezwam rond de Dam, het jaarlijks buutreedners festival, weer geopend. Op 30 januari 2016 vindt voor de 24e keer het Gezwam rond de Dam plaats. Een traditioneel evenement, dat zicht het grootste carnavalsfeest van Flevoland mag noemen.

Flevozwammer 2015 

 

De deelnemers moeten het in ieder geval opnemen tegen de Flevozwammer van 2015, Cock Droog uit Emmeloord.  De winaar van de juryprijs.  Maximaal 11 minuten, staande in de ton, de zaal vermaken met ludieke grappen. Het klinkt zo simpel, maar makkelijk is het niet. Elk jaar weer is het kunst om de ton vol te krijgen voor een zeer gewillige zaal.

 

De organisatie zoekt elk jaar 6 tot 8 deelnemers die mee willen doen aan het grootste carnavalsevenement van Flevoland. Elke Flevolander kan zich opgeven om deze uitdaging aan te gaan. Humor en goede verbale kwaliteiten zijn hiervoor goede eigenschappen om een enthousiaste zaal van 700 mensen te boeien.

 

Met deelname ding je mee naar de eerbare titel van Beste Flevozwammer 2016 . Dit jaar zullen de dweilorkersten De Utlopers uit Sneek en de De Menaemer Feintsjesde artiesten muzikaal ondersteunen.  Het festival wordt live uitgezonden via omroepflevoland.nl .

Een ieder kan zich aanmelden voor 31 december 2015 bij de organisatie. Stuur daarvoor een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..