Coming Up

Geen evenementen

Ontvang onze nieuwsbrief

Debutantenbal op 27e Gezwam rond de Dam

Zaterdag 23 febrauri 2019 is het zover. Dan gaan we voor de 27e keer zwammen tijdens het Flevolands Kampioenschap Buutreednen, oftewel het Gezwam rond de Dam. Vanaf 19:00 uur worden de poorten van Het Hol van de Leeuw (HCR van Saaze) in Kraggenburg geopend. Het programma start om 20:00 uur. Voor de degene die niet in de gelegenheid zijn om te komen, ook dit jaar zendt Omroep Flevoland dit evenement live uit. 

Met maar liefst 3 debutanten kunnen we wel spreken van een debutantenbal. Frans Pol uit Ens, Nick Schuttebeld en August Rasing uit Rutten zullen voor het eerst de ton betreden. Bijzonder spannend, verfrissend en knap dat zij maximaal 11 minuten lang de zaal gaan vermaken. Ze nemen het op tegen de ervaren Mark Maerman uit Emmeloord, Robert van Loenhout uit Ens en Marco Nieuwenhuizen uit Kraggenburg. Rond 11:11 uur zal bekend zijn wie zich de Flevozwammer 2019 mag noemen.

Deze avond wordt traditiegetrouw opgeluisterd door de beste Blaaskappelen die Nederland rijk is, namelijk De Utlopers en De Meneamer Feintjses.

Het Gezwam rond de Dam is uitgegroeid tot het grootste carnavalsevenement in de regio. In 2018 waren er meer dan 700 bezoekers. 

Het evenement vindt plaats in het Hol der Zotte Leeuwkes, HCR van Saaze te Kraggenburg. Aanvang van het programma is om 20:00 uur, zaal is open vanaf 19:00. Entree is 12,50 euro. Zorg dat u op tijd aanwezig bent.