Coming Up

Geen evenementen

Ontvang onze nieuwsbrief

Prins Hammertime: De beuk erin!

Tijdens de online nieuwjaarsreceptie maakte carnavalsvereniging De Zotte Leeuwkes de nieuwe prins carnaval 2022 bekend: Hammertime, ook bekend als Gerben de Hamer, neemt de steek over van prins Pandemie.

 

KRAGGENBURG, 09-01-2021 – Het komende jaar is er veel werk aan de winkel voor Hammertime. Samen met zijn raad mag hij het nieuwe Hol der Zotte Leeuwen klaarmaken voor carnaval 2023, want carnaval 2022 zal nog op een alternatieve, binnen de coronamaatregelen passende manier, gevierd worden. Voor het Gezwam rond de Dam op 12 februari 20222 is een alternatief online programma in de maak.

De carnavalsvereniging had jarenlang hun domicilie bij Hotel van Saaze. Hier zwaaiden zij 2 weken per jaar de scepter. Zij namen alles over van WC tot keuken. Daar komt nu een eind aan. Het hotel kon in die periode geen gasten ontvangen en dat is onmogelijk geworden. Daarom gingen de carnavalsleeuwen samen met de gastheren van Van Saaze op zoek naar een nieuwe locatie. Deze is gevonden bij Dorpshuis Het Klokhuis op een steenworp afstand. Naast het dorpshuis is plaats voor een grote tent om ook het buutreednersfestival ‘Gezwam rond de Dam’ plaats te kunnen bieden.

 

Tekst: Margot Maljaars
Foto: Klaas Eissens